Test uw schoolbieb met de schoolbiebscan

Een bibliotheek is meer dan een stapel boeken. Het is belangrijk dat er zorgvuldig wordt nagedacht over de samenstelling en dat leerlingen verschillende soorten teksten aangeboden krijgen. Variatie!

Veel scholen weten niet goed of hun schoolbieb nog 'fit' genoeg is, en hoe ze dat kunnen nagaan. En als de bieb aan herziening toe is, hoe ze dan het best te werk kunnen gaan.

Hoe fit is uw schoolbieb?

Wij komen graag bij u langs om uw schoolbieb te scannen*. Vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak te maken.

* De schoolbiebscan kost € 495,-. Bestelt u vervolgens voor minimaal € 995,- aan boeken via Zwijsen/Zoleukislezen.nl, dan is de schoolbiebscan gratis!

Aantal leerlingen
Algemeen:
staat geordend in een ruimte: de schoolbieb
is geordend, en verdeeld over verschillende ruimtes
is verdeeld over verschillende ruimtes

korter dan een jaar geleden
langer dan een jaar geleden
weet ik niet

de leescoördinator
de leerkrachten kopen af en toe zelf een boek
weet ik niet

ja
nee


ja
nee

ja
nee


Uw gegevens:
Velden met een * zijn verplichte velden.

Deel met anderen

Bestel een kinderboekenpakket!

Er zijn al pakketten voor elke groep, er komen regelmatig nieuwe bij. Bouw uw schoolbieb nu direct op.

Waarom oude kinderboeken wegdoen?

Voor de leeservaring en leesmotivatie van uw leerlingen is het belangrijk dat uw schoolbieb bij de tijd is. In een goede schoolbieb kan elk kind leeservaring opdoen. Op welk niveau het ook leest en wat voor interesses het ook heeft.

Lees verder

'Ik mocht de schoolbieb saneren, maar ik had geen idee waar ik moest beginnen. Het advies van Zwijsen heeft me enorm op weg geholpen!'