Digitale prentenboeken

Het Zoleukislezen Digitale Prentenboeken abonnement bestaat uit 16 digitale prentenboeken. Deze prentenboeken sluiten aan bij de thema’s van Schatkist. Naast de digitale applicatie kunnen de 'echte' prentenboeken ook besteld worden.

Digitale prentenboeken: de 16 titels

Bekijk de 16 boeken die nu als digitale applicatie verkrijgbaar zijn. U ontvangt nu GRATIS bij uw licentie een 17e digitaal prentenboek: 'De wedstrijd van schildpad en haas'.

De digitale prentenboeken van Zoleukislezen zijn ontwikkeld op basis van onderzoek dat uitgewezen heeft dat digitale prentenboeken een positief effect hebben op de woordenschat en het verhaalbegrip van kinderen. Door de bewegende beelden en geluiden in de digitale prentenboeken begrijpen kinderen aanzienlijk meer van het verhaal en leren ze er nieuwe woorden en zinsstructuren bij.

Voor Schatkist gebruikers: bij elk anker is een digitaal prentenboek en kan er met een digitaal prentenboek extra aandacht worden besteed aan het anker waar op dat moment in gewerkt wordt.

Een Zoleukislezen Digitaal Prentenboek bestaat uit 3 onderdelen:

1. Bladerboek
2. Boekanimatie
3. Spel

Bekijk tijdelijk gratis het digitale prentenboek Wielewoelewool:

Bekijk tijdelijk gratis het digitale prentenboek Wielewoelewool

Hoe werkt het?

Als een digitaal prentenboek wordt opgestart, geeft het startscherm drie keuzemogelijkheden: De eerste keuzemogelijkheid is het Bladerboek. Het is verstandig om altijd te beginnen met het bladerboek. Hiermee kunt u op uw eigen tempo door het boek bladeren en eventueel de tekst voorlezen of laten voorlezen door het programma.

Wij raden aan om de tekst te laten voorlezen, tenzij het voor uw groep beter is om de tekst in eigen woorden aan de kinderen te vertellen. De ingesproken tekst volgt precies de tekst in het originele fysieke prentenboek. Als u de tekst zelf voor wilt lezen, kunt u het geluid uitschakelen.

De tweede keuzemogelijkheid is Boekanimatie. Uit onderzoek is gebleken dat via Boekanimatie aan de volgende kerndoelen effectief wordt gewerkt:

- Boekoriëntatie

- Verhaalbegrip

- Woordenschat

De derde keuzemogelijkheid is Spel. Met deze knop kiest u de oefening voor de kinderen bij het betreffende boek. Ook deze oefening is gericht op de kerndoelen boekoriëntatie, verhaalbegrip en/of woordenschat. De oefening kan zowel klassikaal als individueel gespeeld worden.

Deel met anderen

Probeer de online software 3 maanden gratis uit. Meld u eenvoudig aan via Basispoort. 

En de 'echte' prentenboeken?

Bestel ook de bijbehorende 'papieren' prentenboeken. Bekijk ze hier.

Veelgestelde vragen over de Digitale prentenboeken

Digitale Prentenboeken ook op uw iPad?

De digitale prentenboeken zijn geschikt voor gebruik op digibord en pc.

Wilt u de digitale prentenboeken op iPad laten draaien, bestel dan de losse apps via de appstore (binnenkort ook voor android). Ga naar het overzicht van de beschikbare apps.

Downloaden: kleurplaten bij 'De wedstrijd van schildpad en haas':

Kleurplaat 'De wedstrijd van schildpad en haas' Kleurplaat 'De wedstrijd van schildpad en haas' Kleurplaat 'De wedstrijd van schildpad en haas'