Laat kinderen zelf een boek schrijven!

Wat is er nu leuker dan een zelfgeschreven boek in de kast te hebben staan? Het kan, met Kinderschrijflab. Laat kinderen individueel of klassikaal een verhaal schrijven, gedichten maken of een strip tekenen en laat het echt drukken, voor maar € 9,95 per boek. Ga direct naar de site Kinderschrijflab.nl.

Stimuleert de schriftelijke taalvaardigheid

Met Kinderschrijflab ervaren uw leerlingen hoe een boek tot stand komt. Een echt boek als eindproduct stimuleert het plezier in het zelf schrijven en laat kinderen schrijven als betekenisvol ervaren. Het hele schrijfproces komt aan bod: het verzamelen, plannen, reviseren, publiceren en converseren. Kinderen ervaren hoe leuk het is om zelf verhalen te schrijven én te illustreren. Kortom, een uitdagende en feestelijke manier om kinderen te motiveren en ze met hun eigen talent aan de slag te laten gaan.

Aanvulling bij de leerlijn schrijven

Kinderschrijflab is heel gemakkelijk te integreren binnen uw eigen taalmethode. Zeker waar het om stelopdrachten en spelling gaat. Het zal uw leerlingen alleen maar helpen om de theorie uit de methode direct toe te passen in hun eigen werk.

U kunt Kinderschrijflab inzetten als kortlopend themaproject, bijvoorbeeld in de Kinderboekenweek, maar u kunt er ook een jaarproject van maken. U begeleidt uw leerlingen bij het maken van hun eigen boek, of u kiest ervoor één boek te maken met bijdragen van de hele groep.

Website en lesbrief

Kinderschrijflab bestaat uit een website om je boek te maken, maar u kunt er bijvoorbeeld ook informatie, filmpjes en een lesbrief met tips en handige kopieerbladen vinden. Met de lesbrief kunt u uw leerlingen doeltreffend begeleiden in het schrijven, illustreren, vormgeven en produceren van hun eigen boek op kinderschrijflab.nl.


Wanneer zet u Kinderschrijflab in?

U kunt uiteraard het hele schooljaar door een moment kiezen voor het maken van een boek. Een aanleiding kan de Kinderboekenweek, de aanstaande zomervakantie of de Nationale Voorleesdagen zijn. Maar uw leerlingen kunnen natuurlijk ook een grappig boek maken voor een leerling die gaat verhuizen. Of juist een boek vol mooie herinneringen aan iemand die is overleden. Of wat dacht u van een boek met verhalen over het schoolreisje. Uw leerlingen kunnen voor het sinterklaasfeest rijmpjes of gedichten schrijven en daarbij een tekening maken. En u kunt aanhaken bij actuele gebeurtenissen en evenementen, zoals Koningsdag, een kampioenschap voetbal, carnaval of de geboorte van tijgertjes in de dierentuin.

Prijzen en bestellen

U maakt al een boekje van 24 pagina’s voor € 9,95, plus € 1,95 verzendkosten per bestelling. Voegt u meer pagina’s toe, dan is de actuele prijs meteen zichtbaar. Zodra u uw boek heeft besteld en de betaling binnen is, verwerkt de drukker uw bestelling. Binnen een week heeft u uw boekje dan in huis.


 

Deel met anderen

Naar Kinderschrijflab 

Anja Driessen, leerkracht groep 4 OBS De Blaak:

"Met mijn klas heb ik het boekje 'Brutus is weg!' gemaakt.

De verschillende talenten van kinderen werden hiermee echt aangesproken. Een kind dat moeite heeft met schrijven, kan bijvoorbeeld wel heel mooi tekenen of spannende dingen verzinnen die in het verhaal gebeuren.

Mijn leerlingen hebben door het Kinderschrijflab geleerd hoe ze een verhaal moeten opbouwen. Een van de leerlingen is door deze ervaring zelf gaan schrijven, wat hij daarvoor niet of nauwelijks deed. De kinderen hebben nu ook een beter idee van hoe een boek tot stand komt.”

Lees verder